General [M]ayhem

Go Back   General [M]ayhem > General [M]ayhem > Gaming
Register Members List Mark Forums Read [M]erchandise Calendar

Reply
 
Thread Tools
Tk421
 
Unable to get CoD:WaW to load...

Recently picked up the new CoD for PC and after installing, it refuses to load. When i try to start the game it flashes the CoD:WaW box in the center of the screen, then goes black. I let it sit for a minute but nothing happens ... then i cant even kill it from the task manager, i have to physically shut the computer off.

AMD 3400+
1 GB RAM
Geforce 7900GS with 256 mb
Updated Vid drivers
Directx 9.0c

Any thoughts? Is the 7900 not cabable of playing the game?

TIA.
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-26-2009, 05:12 AM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#1  

Advertisement [Remove Advertisement]

f00ker
D15 > LS1
 
Quote:
Originally Posted by Tk421 View Post
Recently picked up the new CoD for PC and after installing, it refuses to load. When i try to start the game it flashes the CoD:WaW box in the center of the screen, then goes black. I let it sit for a minute but nothing happens ... then i cant even kill it from the task manager, i have to physically shut the computer off.

AMD 3400+
1 GB RAM
Geforce 7900GS with 256 mb
Updated Vid drivers
Directx 9.0c

Any thoughts? Is the 7900 not cabable of playing the game?

TIA.


the video card part: I ran it on my 7600GT, you should be fine. I've also run it fine on my 8600m GS.

I have had similar problems with WaW not installing correctly. Uninstalling, removing any leftover files from it, running ccleaner, then updating drivers, followed by reinstalling the game has worked for me.

edit: did you apply any patches for the game before starting it up?
__________________
[M]arried to SlickChicFallen (12k n00b)
Old 07-26-2009, 11:38 AM f00ker is offline  
Reply With Quote
#2  

Tk421
 
also forgot, im running XP.

I will try the uninstall/reinstall. Strangely enough, the latest nvidia drivers made my monitor look like complete shit, so i rolled back.
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-26-2009, 02:15 PM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#3  

Tk421
 
WTF. I patched to 1.2 and my cod waw.exe file disappeared, now the game does NOTHING because the exe is gone.

Guess ill have to try and reinstall it. This is seriously pissing me off.

And what is with all the fucking patches at 500+mb apiece? Apparently i have the oldest version of the game which from what i understand means i have to go from my version to 1.2, to 1.4 and finally to 1.5.

Any thoughts?
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-27-2009, 10:48 PM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#4  

MadDog
NO FAT CHICKS!!!
 
MadDog's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Tk421 View Post
WTF. I patched to 1.2 and my cod waw.exe file disappeared, now the game does NOTHING because the exe is gone.

Guess ill have to try and reinstall it. This is seriously pissing me off.

And what is with all the fucking patches at 500+mb apiece? Apparently i have the oldest version of the game which from what i understand means i have to go from my version to 1.2, to 1.4 and finally to 1.5.

Any thoughts?

new maps
Old 07-27-2009, 11:00 PM MadDog is offline  
Reply With Quote
#5  

Tk421
 
Uninstalled and reinstalled ... d/l a new version of 1.2 from a new source and gonna install that next ... then we'll see.
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-27-2009, 11:37 PM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#6  

7yL3r
 
Quote:
Originally Posted by Tk421 View Post
Uninstalled and reinstalled ... d/l a new version of 1.2 from a new source and gonna install that next ... then we'll see.

Try setting it up through steam.


www.steampowered.com
Old 07-28-2009, 12:01 PM 7yL3r is offline  
Reply With Quote
#7  

Tk421
 
I didnt buy it from steam, its a retail copy. According to their page i cant get any updates or anything from them.

https://support.steampowered.com/kb_...4680-WIOV-6598
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-28-2009, 01:32 PM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#8  

Tk421
 
Well, i formatted and reinstalled XP before going any further because of a number of problems i was having.

Installed XP, installed COD WAW and patched it to 1.5...

Low and behold, EXACT same issue even after all that.

Any other things i might be able to try?
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 07-30-2009, 05:05 AM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#9  

f00ker
D15 > LS1
 
Quote:
Originally Posted by Tk421 View Post
Well, i formatted and reinstalled XP before going any further because of a number of problems i was having.

Installed XP, installed COD WAW and patched it to 1.5...

Low and behold, EXACT same issue even after all that.

Any other things i might be able to try?

Be thankful that the next COD game is from IW...
__________________
[M]arried to SlickChicFallen (12k n00b)
Old 07-30-2009, 09:51 PM f00ker is offline  
Reply With Quote
#10  

MadDog
NO FAT CHICKS!!!
 
MadDog's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Tk421 View Post
Well, i formatted and reinstalled XP before going any further because of a number of problems i was having.

Installed XP, installed COD WAW and patched it to 1.5...

Low and behold, EXACT same issue even after all that.

Any other things i might be able to try?

download a pirated copy but use ur cd key
Old 07-30-2009, 10:06 PM MadDog is offline  
Reply With Quote
#11  

Tk421
 
Quick update ...

After poking around the internets a bit more i ended up finding a potential fix which involves changing (or deleting) the folder which includes all the video files for the game.

Its under (user specific) "c:\games\cod waw\main" ... i changed the folder from "video" to "video 2". Apparently it was an issue with the opening video loading.

So the game works now (so far) except i dont have any video scenes or cutscenes. Fortunately, that doesnt matter to me, i just wanted to play the game.

Its ok, but so far im not terribly impressed. I think MW was much better, but we'll see. Heres to MW:2 coming out!!
__________________
Heat: http://www.heatware.com/eval.php?id=8946
Ebay: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=vman31&ftab=AllFeedback&sspagename=STRK:ME:UFS
Old 08-04-2009, 02:41 PM Tk421 is offline  
Reply With Quote
#12  

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -7. The time now is 02:32 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.